Турски фенове замерят с боклуци руски волейболистки по време на мач

Фенове на турския „Галатасарай“ замеряли с боклуци волейболистките от краснодарския „Динамо“ по време на мач от финала за Купата на Европейската конфедерация. Това пише в Instagram волейболистката от руския клуб Татяна Кошельова, предаде РИА Новости.

„Феновете на турския отбор се държаха повече от неадекватно. Думите и жестовете им показваха цялата им омраза към нас. От трибуните те хвърляха по нас боклуци! А най-потресаващ за мен беше моментът, когато главният треньор на „Галатасарай“ ми показа среден пръст на мен и на целия отбор“, пише Кошельова.

Волейболистката призова в социалната мрежа турските фенове и спортисти да бъдат по-добри и културни и „просто да вярват в отбора си“.

Случилото се в Истанбул предизвика реакция от страна на руските власти. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че в Кремъл следят ситуацията, свързана с неспортното поведение на турските фенове по отношение на руските волейболистки.

„Ако подобно нещо се е случило, макар да ми е трудно да го повярвам, тъй като такова поведение не би било подобаващо за спортисти, то разбира се, ще последва официален отговор“, заяви Песков, като допълни, че в момента компетентните органи проверяват обстоятелствата около случилото се.