Тръмп готов да покани Путин във Вашингтон

Американският милиардер Доналд Тръмп, който си гарантира номинацията за кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ, заяви в интервю за италианския вестник „Кориере дела Сера“, че е готов да покани руския президент Владимир Путин във Вашингтон.

„Нямам никакви затруднения да направя това, наистина никакви“, казва Тръмп в отговор на въпрос на италианското издание.

В интервюто Тръмп коментира изявление на Путин на Петербургския международен икономически форум, в което той казва: „Господин Тръмп заяви, че е готов на пълно възстановяване на руско-американските отношения. Какво лошо има тук? Ние приветстваме всичко това“.

„Мисля, че той (Путин) говори истината. Мисля, че трябва да поддържаме отношенията. Мисля, че да постигнем съгласие с Русия би било прекрасно и това би оказало положително въздействие върху целия свят“, отбелязва Тръмп в интервюто.

Путин бе посочил още, че сътрудничеството между САЩ и Русия може да помогне за победата над терористичната организация Ислямска държава.

По повод това Тръмп отбелязва: „Мисля, че ще е много полезно, ако координираме усилията си, за да постигнем тази обща цел. Те (руснаците) също искат да победят „Ислямска държава“. Русия е сила. Смятам, че координирането на усилията би било нещо положително, а не отрицателно“.