Създадоха парфюм в чест на Путин

В московския ГУМ се проведе презентация на новия парфюм, посветен на руския президент Владимир Путин. Това е съобщено на страницата на списание “Лидерс” във Фейсбук, предаде руското издание “Лента”. Парфюмът получил името “Лидерс намбър уан” (Leaders Number One).

В създаването на аромата участвал белоруският парфюмер Влад Рекунов. Колекцията е пусната на пазара с ограничен тираж от хиляда екземпляра. Цената за флакон с обем 100 милилитра е около 6 хиляди рубли (около 85 долара). Не е уточнено какви компоненти влизат в състава на парфюма, който ще се продава до 20 януари.

Част от средствата, спечелени от продажбите, ще бъдат дарени на деца, имащи нужда от спешно лечение и купуване на новогодишни подаръци за детски домове.

В средата на ноември италианската фирма Caviar пусна на пазара лимитирана колекция смартфони iPhone 6s. Устройствата са декорирани с барелефен портрет на президента и надпис на италиански език: “Супремо тре волте” (“Трижди велик”). Тиражът е от 99 екземпляра. Цената на смартфона е 197 хиляди рубли (около 2780 долара).

С лика на Путин бе пусната и колекция тениски. Те станаха популярни след присъединяването на Крим към Русия. През лятото на миналата година стартираха продажбите на колекцията „Всичко е наред” (Всё Путём) на руската марка “АняВаня”.