Сръбските доброволци в Източна Украйна унищожиха техника на украинската армия в ДНР

Сръбски доброволци в Източна Украйна унищожиха техника на украинските военни в ДНР. Отрядът от четници, воюващи на страната на опълченците, обяви успешната атака срещу украинската армия, съобщиха от пресслужбата на опълчението в ДНР.

По данни на опълченците, „четниците“ от отряда „Йован Шевич“ са осуетили опита на украинската армия да навлезе в Краснодон, предаде РИА Новости.

„По време на боевете бяха унищожени два танка, едно САУ (самоходно артилерийско оръдие). От наша страна има двама леко ранени, които получиха медицинска помощ и вече се върнаха в строя“, съобщи пресслужбата на опълчението, цитирайки думите на сръбските доброволци.

Отрядът „Йован Шевич“ се присъедини към опълченците още през май. Много от тях са познати на командващият опълчението Игор Стрелков от времето, когато той е бил доброволец в Сърбия. В отряда, начело с Братислав Живкович, има повече от 200 доброволци.

Четническият отряд е наречен така в чест на сръбския командир Йован Шевич, който приел през 1751 г. руско гражданство и в последствие се превърнал в основател на автономната област Славяносърбия на територията на днешните Донецка и Луганска области (при Екатерина ІІ Славяносърбия влязла в състава на Новорусия).