Славянски хороскоп

Славянски хороскоп

Публикувано от:

На всички езически божества отговаря период от време от годишния цикъл. Обикновено в този период от време се честват тези или онези божества. Хората, родени в период, посветен да дадено божество, получават личностните характеристики на божеството, което оставя отпечатък върху съдбата им.

Традицията да се почитат славянските богове в Русия е имала дълбоки корени и била трудна за изкореняване. Дори след приемането на християнството и Кръщението на Русия, най-могъщите славянски божества продължавали да бъдат почитани в ролята на православни светци.

Славянските имена на боговете са зашифровани ключове за достъп до егрегорите на божествата-духове. Те са изработени през вековете и работят при всеки човек. За целта не е нужно човек да е посветен, т.к. в езическата природна магия няма посвещения и не може да има.

Ярило (23 март – 20 април)

Yarilo

Божеството на любовта и плодородието, олицетворение на радостта и чувствените удоволствия. Хората, родени в този период, наследяват любвеобилността на бога на пролетното слънце. Склонни са да се влюбят от пръв поглед. Мъжете са склонни да подчинят жената и да реализират сексуалните си нужди, а след това да я оставят. Жените могат да са верни дотогава, докато отношенията са неопределени. При първите признаци на определеност, късат връзката. Хората Ярило са готови на всичко, за да избегнат скуката и меланхолията. Чувствата им преобладават над разума. Не понасят противоречията. Те са новатори, пионери и лидери. Обичат риска. Стремят се да са първи.

Лада (21 април – 20 май)

Lada

Богинята на пролетта и красотата. Дарява хората от своя знак с фино чувство за красота. Те са естети и гурмани. Страдат заради дисхармонията в отношенията. Обичат преклонението, не прощават измените и предателството. Упорити са и донякъде инертни. Истински господари на парите. Парите ги обичат.

Летница (21 май – 21 юни)

Letnica

Тези хора имат добри реакции, бърза и подвижна психика. Те са непредсказуеми и непостоянни. Живи, ловки и интелектуални. Мъжествени и готови да се притекат на помощ. Понякога са раздразнителни. Хората Летница приличат на мълния. С тях никога не е скучно.

Велес (22 юни – 22 юли)

Veles

Хората под този знак са склонни към окултни науки. Много трепетно се отнасят към дома, обичат децата. Много са нежни. Опасността за този тип хора се крие в склонността им да избягат от реалността в дълбините на собственото си подсъзнание. Романтични и мечтателни са. Страстни и чувствителни. Могат да накарат другите да ги обичат. Това са също така и хора бохеми, склонни са към алкохолизъм.

Дажбог (23 юли – 23 август)

Dajbog

Обкръжени са от лъчисто величие. Могат да са великодушни. Лоялни и откровени са. Огнено страстни и горди, умът при тях се съчетава със сила. Това са създатели на империи и династии. Те са ненадминати управници във всички сфери от живота. Често заемат високо положение в обществото. Но често нереализираните лични амбиции ги превръщат в тирани. Не обичат, когато някой им застава на пътя.

Рожаница (24 август – 23 септември)

Rojanica

Притежават чувството за хармония и спокойствие. Те са скрити, срамежливи, понякога мързеливи. Тези хора се опитват всичко да опростят и изчистят. Предпочитат да работят сами. Много обичат работата си. Това са “работни пчелички”. Държат на думата си. Страстната любов за тях е болест.

Морана (24 септември – 24 октомври)

Morana

Колебаят се между две привързаности. Те не робуват на чувствата. Често се стремят да избегнат отговорност. Те са едновременно нежни, доброжелателни, мечтателни и мрачни, навъсени. Винаги добре вършат работата си. Благоразумни и елегантни са.

Мара (25 октомври – 22 ноември)

Mara

Еротизъм и агресивност, инат и избухливост. Властни, необуздани, неудържими хора. Преодоляват трудностите. Сред жените, родени в този период, има най-много “фатални”. Ревниви са. Рядко използват силата си за нападение, по-често – за отбрана.

Виргон (23 ноември – 21 декември)

Virgon

Тези хора се отличават с независимост, неудържима фантазия, настойчивост, чувственост. Не обичат много тежката работа. Мошеници и спекуланти. Имат голяма нужда от комфорт. Жените често се конкурират с мъжете. Войнствени са и обичат да се възвеличават. За свои любими предпочитат хора от друга раса, религия или социална среда.

Перун (22 декември – 20 януари)

Perun

Жизнената сила е характерна за хората на бога на водата. Мъжествени и безстрашни. Не ги е много грижа, какво впечатление правят на околните. Внушават уважение, рядко любов. Страхуват се от тях. Не позволяват скандалите, не се развеждат. Ако не могат да намерят, за какво да използват енергията си, стават агресивни. Освен това – ако положителният аспект на Перун е воинът, то отрицателният са гуляйджията, скандалджията.

Стрибог (21 януари – 20 февруари)

Stribog

Много от тях са религиозни, мистични. Присъщ им е едностранният поглед върху света в комплект с някаква избухливост. Имат дара да си създават врагове. Ако такъв човек злоупотребява с властта, враговете му действат тихомълком. Хората Стрибог не владеят добре изкуството да изразяват емоциите си. И мъжете, и жените са способни да изучават древни учения.

Мокош (21 февруари – 22 март)

Makosh

Жертви на самите себе си и на другите. Възприемчиви. Богати вътрешно. Най-преданите и привързващи се хора. Интуицията преобладава над интелекта. Предпочитат, тях да ги изберат. Предани, сговорчиви и прощаващи партньори.

http://astrozodiac.ru/slavyanskij-goroskop