Син на Тръмп: Срещата на президентите на САЩ и Русия е необходима

Предстоящата среща между президентите на САЩ и Русия на 7 юли в Хамбург, е прекрасна възможност да се вгледат един в друг и да разберат дали ще съумеят да нормализират отношенията между двете страни.

Това сподели по телевизия „Фокс нюз“ синът американския лидер Ерик Тръмп.

„По време на предизборната си кампания моят баща неведнъж изразяваше надежда за установяване на отлични отношения с Русия, която е една от най-големите ядрени държави. Нали никой не иска Студена война и враждебни отношения. Баща ми казваше, че се надява на това, макар и да не може да гарантира, че това ще се получи. Но поне си струва да се опита. Ако се получи, ще бъде забележително, ако не, то така да бъде. Но ние най-малко ще се опитаме“, отбеляза Ерик Тръмп.

Той увери, че след изборите нагласата на баща му за нормализиране на отношенията с Русия не се е променила. „Не знам дали ще му се получи. Но той желае поне да направи такъв опит“, посочи събеседникът.

Синът на президента смята тази среща за необходима: „Не разбирам как някои могат да разсъждават дали трябва да се срещнат лидерите на двете държави. Разбира се, че да. Това ще бъде прекрасна възможност за тях да се вгледат един в друг и да разберат подхождат ли си или не, ще успеят ли да направят отношенията между двете страни забележителни“.

Отговаряйки на въпроса за евентуална икономическа договореност с Москва, Ерик Тръмп подчерта деловите качества на баща си. „В света няма по-добър и по-твърд преговаряч от баща ми“, убеден бе събеседникът.

Той и брат му Доналд Тръмп-младши оглавиха семейната компанията Trump Organization, малко преди баща им да встъпи в длъжност през януари.

Източник: БГНЕС /ТАСС