Синът на Порошенко разказа за военната си служба в Донбас

Синът на Порошенко разказа за военната си служба в Донбас

Публикувано от:

Синът на президента на Украйна Алексей Порошенко разказа подробности за службата си в зоната на конфликта в източната част на Украйна, съобщи РИА Новости.

По думите му, той воювал край Краматорск. Порошенко-младши отбеляза, че близо до неговия батальон обстановката била напрегната, а „за сигурността на околните” му се наложило да смени фамилията си на Анисенко.

„Отидох доброволец, сам написах заявлението. Разбира се, имаше моменти, като такива, когато тръгнах с друго име. Там бях Анисенко. Красива украинска фамилия.Взех тази, която ми дадоха“, заяви Алексей.

„Не съм професионален военен, не съм някакъв командос, който е воювал на предна линия. Бях в минометно подразделение и наистина си имаше голямо напрежение. Ние стреляхме и помагахме на другите да воюват“, разказа младежът.

Синът на президента по-рано съобщи на журналистите, че преминал военната си служба в източната част като минохвъргач, но не уточни подробности. При това, украинските медии многократно отбелязват липса на каквато и да било доказателства за думите на президентския син. Няма нито една снимка или видео, които потвърждават службата на Порошенко-младши.

Напомняме, че по-рано президентът Порошенко с гордост разказваше как синът му командва артилерийско подразделение в Донбас.