Сидеров: Пренасят военна техника за Украйна през България

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров показа за първи път в предаването „Неделник“ по телевизия „Алфа” видеоклип, в който се вижда как по автомагистрала „Хемус“ автовози пренасят военни автомобили за Украйна през България. Джиповете са УАЗ 469 – Хънтър и са с украинското знаме. Видеото е заснето на 9 януари от зрител близо до Ловеч и Ябланица.

Сидеров коментира, че видеоклипът е доказателство за неговите тези, че България участва в снабдяването с оръжие на фашистката хунта в Украйна. Той беше категоричен, че „Атака” ще зададе въпрос в рамките на парламентарния контрол на министър-председателя дали снабдяването на Украйна с оръжие е официална политика, или това, което се вижда на клипа, е контрабанда.

Лидерът на „Атака” изнесе информация, в която собственикът на българската фирма, която снабдява украинците с оръжие, потвърждава това.

„България участва в играта на ЦРУ. Снабдява с оръжие джихадистите в Сирия и Ирак, снабдява фашистката хунта в Украйна с оръжие и военна техника. Вие си отговорете дали е вярно това, което говоря от месеци от всички възможни трибуни, че България е въвлечена във война и това неминуемо ще доведе до ответни мерки. Който участва във войната на едната страна, той ще получи удар от другата, срещу която воюва. България в момента не е само плацдарм, но и доставчик на оръжие. Тя е застанала на страната на САЩ в битката на Вашингтон с Русия“, заяви Сидеров. /БЛИЦ