Сенатор Джон Маккейн ще умува как на Русия да бъдат наложени допълнителни санкции

Маккейн реагира на думите на колегата си от комисията по международни въпроси Боб Коркър, който изключи налагането на нови ограничителни мерки срещу Русия до приключване на разследването за „намесата” на Русия в президентските избори в САЩ.

„Ще обмислим други варианти, включително в рамките на сенатската комисия по въоръжените сили”, каза Маккейн пред журналисти и добави, че той и колегите му, между които и сенатор Линдзи Греъм, ще направят всичко по силите си.

Двамата сенатори участваха в изработването на представения през януари законопроект, който включва систематизиране на съществуващите санкции срещу Русия и въвеждане на нови.

Медиите отбелязват, че след като Коркър огласил решението на комисията, „руските ястреби побеснели”. Те излезли със съвместно изявление, в което критикуват колегите си.

„Изминаха 6 месеца откакто Русия нанесе удар по основите на нашата демокрация, намесвайки се в изборите. Администрацията на Обама реагира решително, но Конгресът не предприе нищо”, твърдят сенаторите.