САЩ толкова много лъгаха, че вече не могат да спрат

САЩ толкова много лъгаха, че вече не могат да спрат

Публикувано от:

Още преди да се появят каквито и да било доказателства за катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна, западните медии, като по поръчка, започнаха да обвиняват Русия, отбелязва известният икономист, политолог и публицист Пол Крейг Робъртс.

„Целият репортаж на BBС, излъчен по  National Public Radio имаше една единствена цел: да покаже, че Русия е виновна още преди да има доказателства, – пише Робъртс. – Всички западни медии в един глас заявиха: това е дело на Русия”.

Според публициста, подобен „рефлекс” от страна на западните медии е машинално продиктуван от Вашингтон. Изводът, който преви Робъртс е, че всички съобщения в медиите за малайзийския самолет са режисирани по такъв начин, че вината да падне на Русия.

Като бивш редактор на The Wall Street Journal, Пол Крейг Робъртс пише за грубата некомпетентност на журналистите, които си позволяват да си измислят, без да имат доказателства. „Ние ставаме свидетели на тоталното разлагане на западната журналистика от имперския курс на Вашингтон. Противопоставят се на Путин не разумни „партньори”, а министерство на пропагандата, насочена срещу него”, пише още Робъртс.

Светът отново преживява „оръжието за масово унищожаване” на Саддам Хюсеин, „химическото оръжие на Асад” и „иранската ядрена бомба”, отбелязва публицистът. „Вашингтон лъже толкова дълго, че вече не е в състояние да прави нещо друго”, обобщи Робъртс.