Санкциите на Запада не повлияха на руския оръжеен износ

Всички договори на Русия с чуждестранни партньори за доставки на оръжие остават в сила, заяви пред РИА Новости генералният директор на холдинга «Високоточни комплекси» Александър Денисов.

Холдингът «Високоточни оръжия» произвежда широк спектър на оръжие от револвери Стечкин до ракетни установки «Панцир» и средства за автоматично управление на тренажорни екипи за танкове Т-90.

Продукцията на холдинга се доставя в Америка, Азия, Близкия Изток и Общност на независимите държави.
«Болшинството от нашите партньори не подкрепиха усилията на САЩ и Европа в ескалацията на напрежението в международните отношения с Русия. Всички наши договори с тези държави остават в сила», заяви Денисов.

Той добави, че събитията в Украйна са усложнили работата на предприятията, както и на руския военно-промишлен комплекс като цяло.

«Въпреки това, ние успяваме да стабилизираме ситуацията. Санкциите няма да доведат до ефекта, на който са разчитали техните идеолози. По-скоро ефектът ще бъде обратен, на принципа на бумеранг», увери генералният директор.

Напомняме, че САЩ и ЕС въведоха редица санкции по отношение на Русия във връзка с Крим, жителите на който се провъзгласиха за присъединяването към Руската Федерация.