Руски политици и обществени дейци създават движение „Антимайдан“

Руски политици и обществени дейци създават движение „Антимайдан“, с което да предотвратят появата в страната на „цветни революции“. Това съобщи заместник-председателят на общоруската обществена организация „Бойно братство“ и член на Съвета на Федерацията Дмитрий Саблин.

В инициативната група на движението, освен Саблин, влизат още и президентът на общоруския мотоклуб „Нощни вълци“ Александър Залдостанов (известен с прякора „Хирург“), писателят и един от председателите на партия „Велико Отечество“ Николай Стариков, участникът в бойните действия в Афганистан и член на Съвета на ветераните от Афганистан Вячеслав Шабанов, световната шампионка по борба Юлия Березикова и др.

„Ние разбираме съвременните предизвикателства днес. Виждаме какво се случва в братска Украйна“, каза Саблин. „Сега главната ни цел е да не допуснем „майдан“ в Русия“, подчерта сенаторът, като отбеляза, че движението няма да се „разпръсква“.

„Ние ще се събираме навсякъде, където се събира опозицията“, отбеляза той, коментирайки действията на новото движение. На свой ред Стариков допълни, че в четвъртък участниците в „Антимайдана“ ще излязат на Манежния площад, където привържениците на опозиционера Алексей Навални са планирали протести.

Саблин каза още, че „Антимайдан“ ще има щаб, изпълнителен комитет и персонално членство, но все още не е юридически оформено. Той не изключи възможността с времето движението да прерасне в международно.

„Всички улични движения, всички цветни революции водят до кръвопролития, от което на първо място страдат деца, жени и възрастни хора. Ние се събрахме, за да предотвратим това да се случи“, подчерта Саблин.

В програмата на движението се казва: „Ние сме заедно, за да не допуснем цветните революции на хаос и анархия“.

Залдостанов на свой ред отбеляза, че привържениците на движението ще се борят с идеологическите противници „независимо то това, ще ни позволи ли властта или не“.