Руски изтребители отвърнаха на въздушен удар на ученията в Баренцово море

Над 40 екипажа на руски изтребители-прехващачи отразиха въздушните удари на условния противник по време на ученията в Баренцово море, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Министерството на отбраната на Руската Федерация.

„Над 40 екипажа на изтребители-прехващачи МиГ-31 и бомбардировачи Су-24М на централния военен окръг взеха участие в тактически учения, проведени във въздушното пространство на Баренцево море. Пилотите отработиха действия по унищожаване на ракети и самолети на условен противник“, цитира съобщението на руското военно ведомство РИА Новости.

В съобщението се отбелязва, че условен противник е нанесъл ракетно-въздушен удар, а за защита във въздуха са били задействани дежурни изтребители. В ученията са използвани рекети „въздух-въздух“. Също така, за насочване на авиацията участвал екипажът на самолет А-50. Позициите на противника били унищожени от самолети Су-24, които нанесли въздушни удари с 250-килограмови авиобомби.

„Пораженията на всички цели са регистрирани от разузнавачите на Су-24МР. Общо са отработени 118 полета», отбеляза военното ведомство.