Руският “Харли Дейвидсън”

Руският “Харли Дейвидсън”

Публикувано от:

Представиха нов руски модел мотоциклет, който да замести тези от вноса. С конструирането се е заело предприятието “Поршень” (“Бутало”) от Волгоградска област, съобщава електронното издание lenta.ru, цитирано от banker.bg.

Образецът, на мотоциклета “Волк”, е сглобен изцяло от части на руско производство в рамките на проекта “Русский мотоцикл” съвместно с рокерския клуб “Нощни вълци”.

“Мотоциклетът ще може да конкурира западните аналози по цена и качество”, убеден е главният конструктор Владимир Харченко. Прототипът на двуколката е снабден със стар боксер, но от “Поршень” обещават да започнат изпитания с нов агрегат още през лятото. Плановете са чопърът да бъде оборудван с различни двигатели с мощност от 70 до 150 конски сили.

Официалната премиера на “Волк” ще се състои през август на байкърско шоу в столицата на Крим Симферопол.

Любопитно е да се отбележи, че това не е първият руски мотор с такова име. Преди време Ирбитският мотоциклетен завод също е произвеждал чопъра “Урал-Волк”. Въпреки че получава наградата “Бранд на годината” през 2000-та, машината така и не добива популярност сред руските рокери.

5 4 3 2 1