Руският бард Сергей Светлов с концерт в София

На 13 март в Руски културно-информационен център в София ще се състои концертът на известния руски бард Сергей Светлов. Ето какво сподели той на популярния български бард Милен Тотев след съвместния им концерт в гр. Ловеч.

Милен Тотев и Сергей Светлов

Милен Тотев:  – Имал сте концерти в много страни, срещал сте се с много и различни хора. Кой концерт сте запомнил като най-ярък, най-интересен?

Сергей Светлов:  – Навярно няма да съм много оригинален, но това не е първият, нито последният концерт. Случвали са се куриозни изпълнения, според моето себеотдаване, според взаиморазбирането и взаимоотдаването. Например, концертът в Ловеч. В началото много се вълнувах – програмата, която представям, е съвсем нова. Казва се „Любовни истории“. Аз говорех със стиховете на руските поети Пушкин, Фет, Есенин, Гумильов, Роберт Рождественски, Андрей Дементиев. Много се вълнувах как публиката ще приеме новата програма, тъй като тя е доста сложна. Сложна е дори за руснаците. Рецитирам стихове и на Саша Чорни. Подбрал съм интересни песни и ми беше толкова леко на душата от начина, по който слушателите ме приеха. Имах чувството, че не пея пред публика, а пред приятели. Аз ги чувствах, виждах усмивките им. След концерта ми казаха толкова топли думи. Хората говореха, че всичко са разбрали. Всичко това беше много приятно!

Концертът на барда Сергей Светлов ще се състои в Голямата зала на РКИЦ. Начало – 18:00 ч. 

Вход свободен!

Заповядайте!