Руските ВКС нанесоха удари по терористите в Сирия

Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия са нанесли удари по отряди на забранената в РФ терористична групировка „Джебхат ан-Нусра“ в Сирия. Това се съобщава в ежедневния информационен бюлетин на руския Център за примирие на враждуващите страни, публикуван на сайта на министерството на отбраната на Русия, предаде ТАСС.

„С цел стабилизиране на обстановката ВКС на Русия са нанесли удари по атакуващите отряди на „Джебхат ан-Нусра“ в районите северно от Алепо и по бойни позиции на терористите в района на населения пункт Нарб-Нафса“, се казва в съобщението.

Отбелязва се още, че на авиобазата „Хмеймим“ са доставени 50 тона хуманитарна помощ. „Основно хуманитарната помощ се състои от хранителни продукти и предмети от първа необходимост, предназначени за оказване на помощ на населението на Сирия в обсадените и труднодостъпни райони. Руският Център за примирие на враждуващите страни осъществи раздаването на хуманитарната помощ в Маалюля и Ел-Хусения в провинция Дамаск. На жителите там бяха предоставени хранителни продукти и бутилирана питейна вода“, се съобщава в бюлетина на руското министерство на отбраната.

През изминалото денонощие при посредничеството на РФ са били подписани споразумения за прекратяване на огъня със старейшините на селищата Зейзун и Тел-Гехаб в провинция Дамаск, като по този начин общият брой на споразуменията за примирие се е увеличил до 37.

Както отбелязват от Центъра, режимът за прекратяване на огъня се спазва и удари срещу въоръжените формирования, заявили съгласието си с примирието, не се нанасят.