Руска вечер в Празника на Розата и Минералната вода – Павел баня 2014 

На 12 юни   се проведе Руска вечер, като част от Празника на Розата и Минералната вода – Павел баня 2014.

Участие взеха децата от ансамбъл „Фантазия“ град Лиски – Русия. Те изнесоха специално подготвена двучасова програма за жителите и гостите на Павел баня. Руската вечер бе част от тържествата от празника на розата и националния празник на Руската федерация – денят на Русия.

MITaxXBht2w   DJ5FvLmM-gs

На 13 юни при кмета на общината Станимир Раковски се проведе среща за съгласуване на предпроектните разработки за изграждане на паметник на Великия Княз Павел Александрович -патрон на града.
На срещата присъства Георги Николов-член на Изпълнителното бюро на Национално движение Русофили. арх.Венцислав Йочколовски- автор на проекта,Кирил Ринза – съветник по културните въпроси към Посолството на Руската Федерация в София.
В обсъжданията взеха участие Председателя на Общинския съвет Христина Петрова, Гл.архитект П.Георгиева, склуптури и специалисти от града.
Бе взето решение да се даде ход за разработването на техническия и работен проект с цел построяване на Паметника през 2015 година, средствата са осигурени от Общината и спонсори.