Русия ще отмени ембаргото за внос на някои стоки

Русия ще отмени ембаргото за внос на някои стоки

Публикувано от:

Специалисти от Росселхознадзор ще направят инспекция на предприятия в Кипър, Унгария и Гърция, произвеждащи хранителни стоки. Това ще се направи с цел предприемачите на дадените страни незабавно да започнат да изнасят продукцията си в Русия, предаде „Звезда”. 

Росселхознадзор ще инспектира само предприятия занимаващи се с животновъдство, тъй като не са необходими проверки на предприятия, произвеждащи растителни култури. Това съобщи помощник на ръководителя на  Росселхознадзор Алексей Алексеенко.

В настоящия момент руската ветеринарна служба съгласува списък с предприятия, които планира да посети в рамките на априлската инспекция.

„Ще започнем проверки в Гърция. Кипър е наблизо, поради което нашите специалисти ще бъдат изпратени там веднага след Гърция. А Унгария ще можем да проверяваме паралелно  или след като приключим инспекцията в другите две страни”, поясни Алексеенко.

Освен Гърция, Кипър и Унгария, желание за проверка на Росселхознадзор проявиха Германия, Франция, Полша и други страни от ЕС.  Засега обаче, тези страни не фигурират в списъка на руската инспекционна служба.