Русия разполага с имената на украински военни, виновни за смъртта на мирни жители

Следственият Комитет (СК) на Русия разполага с информация за над 40 украински военни, виновни за смъртта на мирното население в югоизточна Украйна и военните престъпления, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на заявлението на ръководителя на СК Александър Бастрикин.

„Ние активно работим по установяването на конкретните изпълнители на военните престъпления и престъпленията срещу човечността, нарушенията на правата за водене на военни действия. Известни са ни имената на над 40 украински военнослужещи в средно звено: командири на бригади, на батальони и роти, на артилерийски групировки, а също пилоти, които са провеждали обстрели на жилищни квартали и мирни населени места в Украйна“, заяви главата на СК на Русия.

„Ние ще намерим всички онези, които имат отношение към смъртта на мирно население и към нарушаване на нормите на международното право. Те ще отговорят за действията си заслужено. Нашето управление (за разследване на военни престъпление в Украйна) ще работи, докато не бъдат установени всички виновни в престъпленията спрямо мирните граждани на Украйна“, категорично заяви Бастрикин.