Русия пое щафетата за провеждане на световното първенство по футбол 2018

Руският президент Владимир Путин присъства на тържествената церемония по закриването на световното първенство по футбол за 2014 година в Рио де Жанейро (Бразилия), предаде ИТАР-ТАСС.

На закриването на първенството, Русия прие щафетата за провеждане на световното първенство по футбол през 2018 година. Тържествената церемония се състоя на стадиона „Маракана“ в Рио де Жанейро, след приключването на финалния мач между тимовета на Германия и Аржентина, в който германския отбор победи с резултат 1:0.

Същевременно, след загубата на Аржентина пред Германия, нападателят от националния отбор на Русия по хокей Александър Овечкин подкрепи капитана на аржентинския отбор Лионел Меси в Twitter.

„Ти оставаш №1! Меси – ти си шампион! Най-добрия!“, написа на страницата си Овечкин.

Германия и Аржентина 2014

Напомняме, Германия е новият световен шампион по футбол. Във финалния двубой от Мондиал 2014 бундестимът победи Аржентина с 1:0 на стадион „Ещадио Маракана“ в Рио де Жанейро и завоюва четвъртата си титла на световните първенства. Единственото попадение в мача бе дело на резервата Марио Гьотце в продълженията (113-та минута) след подаване на Андреа Шюрле. По-рано, в 30-ата минута Аржентина успя да вкара топката в мрежата на съперника си, но попадението правилно бе отменено заради засада. Меси показа страхотно виждане за играта и с диагонален пас намери Лавеци отдясно. Крилото на Пари Сен Жермен веднага центрира прострелно към Игуаин, който отблизо разстреля Нойер, ала в момента на паса бе с метър зад предпоследния в немската отбрана.