Русия представи пред ООН документ за престъпленията в Сирия

Русия представи пред ООН документ за престъпленията в Сирия

Публикувано от:

Преди броени дни Русия е представила „Бяла книга“ за Сирия като официален документ от името на председателя на Съвета за сигурност на ООН Виталий Чуркин. Това разказа пред вестник „Известия“ източник от международната организация.

В документа са описани престъпленията, извършени на територията на близкоизточната република от водената от САЩ международната коалиция срещу „Ислямска държава“ и „умерената“ опозиция в страната.

„Да, наистина, руската страна представи пред всички членове на Съвета за сигурност на ООН документ, в който се съдържа информация за престъпленията на територията на Сирия, а също и статистическа информация за успехите на операцията на ВКС на Русия. „Бялата книга“ е преведена на английски език и е разпространена за по-нататъшно четене“, отбелязва източникът на изданието.

От руските военни кръгове потвърдиха информацията за участието на Министерството на отбраната на страната в подготовката на документа. Военното ведомство е предоставило данни и снимки от бойните действия в района на Палмира. Помощ е била оказана и за статистическите данни за хуманитарната помощ за цивилното население на Сирия, за освободените населени места, ликвидирани терористи и брой бежанци.

Източник: ИА Фокус