Русия открива световното срещу Саудитска Арабия

Домакинът Русия ще открие световното първенство догодина на 14-и юни в мач с непретенциозния отбор на Саудитска Арабия, отреди тегленият в „Кремъл“ жребий днес.
Турнирът ще се проведе в 11 града, на 12 различна стадиона и 32 участника ще мерят сили в осем групи. Компания на руснаци и араби в група „А“ ще правят още Египет и Уругвай.
Над 1300 гости присъстваха на церемонията по тегленето на жребия за групите на Мондиал 2018. Началото бе дадено от президента на Русия Владимир Путин и президента на ФИФА Джани Инфантино. Двамата произнесоха встъпителни думи, след което се премина към същинската част. Водещи при теглене на отборите бяха голмайсторът на Мондиал 86 Гари Линекер и руската журналистка Мария Командная. Техни асистенти бяха Диего Марадона, Кафу, Лоран Блан, Диего Форлан, Карлес Пуйол, Никита Симонян, Фабио Канаваро и Гордън Бенкс.
Един от най-интересните сблъсъци в груповата фаза е мачът между европейския шампион Португалия и Испания. И двете нации обаче извадиха късмет, защото след това ще имат поносими двубои с Мароко и Иран.
Французите могат да потриват ръце, защото се паднаха с талисмана Перу, който винаги е играл срещу бъдещия световен шампион на мондиали. Другите два тима в трета група са Австралия и Дания.
Още по темата
Теглене на жребия за Мондиал 2018 в Русия + ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ

Безспорно една от най-атрактивните групи е „D“, събрала Аржентина, симпатичния отбор на Исландия, Хърватия и Нигерия. Сравнително лесна е задачата на най-силния отбор в Южна Америка Бразилия, който излиза срещу Швейцария, Коста Рика и Сърбия.
Първенецът на планетата Германия се падна в група „F“, от която никога досега не е излизал световен шампион. Бундестимът е в компанията на Мексико, Швеция и Южна Корея.
В група „G“ се очаква с интерес мача между Белгия и Англия, но Панама и Тунис са готови да развалят сметките на големите. Най-равностойна изглежда група „H“, в която липсва изявен фаворит.
Ето и всички групи:
Група А: Русия, Саудитска Арабия, Египет, Уругвай
Група B: Португалия, Испания, Мароко, Иран
Група C: Франция, Австралия, Перу, Дания
Група D: Аржентина, Исландия, Хърватия, Нигерия
Група Е: Бразилия, Швейцария, Коста Рика, Сърбия
Група F: Германия, Мексико, Швеция, Южна Корея
Група G: Белгия, Панама, Тунис, Англия
Група H: Полша, Колумбия, Сенегал, Япония

Прочети още на: www.gol.bg