Русия може да разположи ядрено оръжие в Крим?

Крим е част от Русия и разполагането на ядрено оръжие там е принципно възможно, заяви директорът на департамента по въпросите на неразпространение и контрол над въоръжението към МВнР на Русия Михаил Улянов, цитиран от ТАСС.

„Не зная дали сега в Крим има някакви ядрени оръжия. Не зная да има и каквито и да е планове за разполагане на ядрени оръжия там, но принципно Русия може да разположи такива оръжия на полуострова“, допълни той.

В същото време стотици US танкове са в Прибалтика, за да успокоят страни от НАТО, разтревожени от действията на Русия. По данни на представител на американската армия, около 250 от общо 750 танка са пристигнали в латвийската столица Рига и в Северна Германия и ще бъдат готови за предислокация,с оглед по-бързата реакция на кризи. САЩ ще дислоцират общо 3 хиляди войници за три месеца военни учения в балтийските републики в рамките на операция „Атлантическа решимост“, целяща да успокои страните от региона, разтревожени от действията на Русия. „Близо 750 бойни машини и друго военно оборудване пристигнаха с кораб в Рига, за маневрите, които ще траят 90 дни“, съобщи говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън. Военната техника включва танкове „Ейбрамс“, бойни машини „Брадли“ и джипове „Хъмви“, уточни от Рига натовареният с транспорта на оборудването генерал Джон О’Конър. Изпратената за ученията военна техника включва и хеликоптери, посочи полковник Уорън. Пристигането на танковате съвпада с разполагането на американска пехотна дивизия и военноморските учения на НАТО в Черно море, съобщава ВВС.