Русия изпрати 40-ти поред хуманитарен конвой в Донбас

Русия изпрати 40-ти поред хуманитарен конвой в Донбас

Публикувано от:

Министерството на извънредните ситуации (МИС) на Русия изпрати поредния – 40-ти конвой с хуманитарна помощ за жителите на Донбас, съобщиха от пресслужбата на ведомството, предаде РИА Новости.

„В 04:00 ч. московско време над 100 автомобила напуснаха Донския спасителен център на МИС в Ростовска област и се отправиха към държавната граница“, заяви представител на министерството.

Камионите ще доставят на жителите на Луганска и Донецка област над 1,2 хил. тона хуманитарни стоки, сред които най-вече хранителни продукти, в това число консерви, зърнени храни, макаронени изделия, чай, масло, както и различни медикаменти.

По пътя към границата колоната от камиони ще се раздели на две и след преминаването в установения ред на митнически и граничен контрол на пропускателния пункт „Донецк“, една от колоните ще потегли към Луганск, а втората ще продължи към Донецк.

Това е 40-та поред колона на МИС на Русия с хуманитарна помощ за жителите на Източна Украйна. Общо от август миналата година до днес в Донбас са доставени над 48 хил. тона хуманитарни стоки.