Русия засилва войските по „стратегическите” направления

Във връзка със създаващата се около Русия военно-политическа обстановка ще бъде засилено групирането на войски по стратегическите направления, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на заседание на колегиума на военното ведомство, предаде ТАСС.

За целта ще бъде преработен Планът за действие на Министерството на отбраната за 2015 година. По думите на министъра вече са „уточнени показателите за снабдяване на Въоръжените сили със съвременно оръжие и бойна техника, променен е темпът на изграждане на военни градчета и на обекти с военно предназначение“.

В момента Русия работи за завършване на серия конструкторски дейности за заместване на вноса на бойна техника, допълни Шойгу.

В плана за 2016-2020 г., който ще бъде представен на президента през декември, ще бъдат взети предвид използваните от Запада нови форми на противопоставяне, които съчетават военни с невоенни средства, каза началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов.

Във връзка с методите за политическо, икономическо и информационно въздействие срещу Русия, е необходимо тясно сътрудничество на държавните органи в решаването на задачи в политическата, дипломатическата, икономическата, военната, информационната и социалната сфера, добави ген. Герасимов.