Рон Пол: Американското правителство знае много повече за катастрофата с Боинга, отколкото ни разказва

Трудно е да повярваме, че САЩ не разполагат с доказателства за това, кой е виновен за катастрофата с малайзийския Боинг 777, тъй като американските шпионски спътници контролират на практика всичко, което се случва в Украйна, счита бившият член на палатата на представителите на конгреса на САЩ и екс-кандидат президент Рон Пол, цитиран от РИА Новости.

Всичко, което американското разузнаване разкри пред света – това е, че няма доказателства за участието на Русия в катастрофата, отбелязва политикът. В същото време пропагандата в САЩ успешно убеди обикновения американец, че Москва е виновна за всичко.

„Трудно е да си представим, че САЩ, притежавайки множество разузнавателни спътници, които следят всичко, което се случва в Украйна, нямат точни доказателства за това, кой и кога го е направил“, пише Рон Пол.

Според политика, когато доказателствата противоречат на обвиненията на американското правителство, те те никога не биват обнародвани и популяризирани, разбира се, преди всичко, поради съображения за сигурност.

„Сериозното международно произшествие, както и преди, оставя въпроси. Жалко е, че ние не можем да разчитаме на това, че нашето правителство ще каже истината и ще предостави доказателства. Аз съм сигурен, че то знае много повече, отколкото ни разказва“, счита Рон Пол.