Робъртс: Русия, за разлика от САЩ, каза истината пред Общото събрание на ООН

Робъртс: Русия, за разлика от САЩ, каза истината пред Общото събрание на ООН

Публикувано от:

От всички, изнесли реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк, най-много истини казаха президентите на Русия и Иран Владимир Путин и Хасан Роухани, счита американският политолог Пол Крейг Робъртс, цитиран от РИА Новости.

„Президентите на Русия и Иран отказаха да приемат тази реалност, тази матрица, която Вашингтон се стреми на наложи на целия свят“, отбелязва Робъртс.

Политологът смята, че президентът на САЩ Барак Обама е говорил само „празни приказки“ за предотвратяването на Третата световна война, за демокрацията чрез свалянето на правителствата, за равни права за всички народи, с изключение, иронизира Робъртс, на руснаците в Украйна, мюсюлманите в Сомалия, Либия, Ирак, Сирия и Пакистан.

„Обама заяви, че е нужно да се ограничат възможностите на големите страни да налагат политиката си над останалите, като същевременно Вашингтон през цялата си история се е занимавал именно с това, особено по време на мандата на Обама“, смята Робъртс.

Вашингтон оправдава насилието спрямо милиони хора с това, че „спасява света от диктатори“, добави политологът. „Докато американският народ не се избави от подпалвачите на войни във Вашингтон, войната ще е неговото бъдеще“, уверява Пол Крейг Робъртс.