Робъртс: Никой не е виждал доклада за МН17, защото в него няма улики срещу Русия

САЩ искат да обвинят за инцидента с Boeing-а до Донецк Русия и в името на това те са готови на всичко, казва американският политолог Пол Крейг Робъртс.

„Докладът за резултатите от изследването на катастрофата на МН17 продължава да не е публикуван. Това какво може да ни казва? Мисля, че получените от следователите факти не отговарят на пропагандата, виняща за всичко Русия. Убеден съм, че ако съществуваха дори и най-малко доказателства за отговорността на Москва, то докладът би бил публикуван отдавна”, убеден е американският анализатор.

Пол Крейг Робъртс напомня, че само Русия е предоставила на следствието всичките й налични данни. САЩ отказват да обнародват информацията, получена от американския спътник, който се е намирал над самолета в момента на неговото унищожение. Украйна не публикува разговора на екипажа с украинския диспечер, който е насочил самолета към военната зона.

Като резултат на обществото не се показват резултатите от разследването, но в медиите се появява информация, според която отговорност за случилото се трябва да носи Русия. В същото време в ООН активно се прокарва идеята за създаването на трибунал за катастрофата на самолета. „Вашингтон може да блокира доклада, но не и изцяло да го подправи. Именно поради тази причина американците прокарват идеята за международен трибунал в ООН с надеждата да получат това, което те искат да постигнат”, прави извод американският политолог.