Рапърът Тимъти за Саакашвили: Истинският мъж върши дела, а не си дъвче вратовръзката

Руският рап изпълнител Тимъти реагира на заплахата на губернатора на Одеска област Михаил Саакашвили, който се обяви срещу провеждането на концерт на рапъра, предаде телевизия „Звезда“. В Instagram музикантът пише, че не е давал повод за провокации.

„Няма проблем, аз няма да изнеса концерта, за да не радвам Саакашвили с излишен повод за провокации. Но струва ли си въобще да се приемат насериозно думите на политик, окрал собствената си държава, обявен за федерално издирване и извергнат от собствения си народ?!“, пише Тимъти.

Рапърът отбелязва също, че обича Украйна и Одеса и съжалява за това, че подобни обстоятелства пречат на връзката между тях. Посланието си артистът обобщава с думи за Саакашвили.

„Истинският мъж върши дела, а не си дъвче вратовръзката“, отбелязва изпълнителят.

По-рано губернаторът на Одеска област Михаил Саакашвили заплаши да забрани концерта на руския певец Тимъти в Одеса, като написа пост за това в социалната мрежа.

Саакашвили изрази недоумение как най-добрият клуб на Европа е могъл да покани Тимъти.

„Смятам „Ибица“ за най-добрият клуб на Европа и една от най-ярките забележителност на Одеса. И тъй като съм ви фен, не разбирам, как сте могли да поканите Тимъти… Да не говорим, че той е най-добрият приятел на Кадиров, на който ръцете са изцапани с кръвта на украинци в Донбас“, написа на украински Саакашвили на страницата си във Facebook.

Одеският губернатор критикува певеца за изречените през 2014 г. думи за „по-малкия брат на Русия“, че Украйна е започнала да пие и употребява наркотици.

В резултат на това ръководството на одеския клуб „Ибица“ реши да отмени концерта на руския рапър.