Рамзан Кадиров с послание към Обама

Рамзан Кадиров с послание към Обама

Публикувано от:

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров се обърна с послание към президента на САЩ Барак Обама чрез социалната мрежа Instagram, предаде РИА Новости.

Кадиров отбеляза важността на победата над фашизма и подчерта решаващата роля на Русия в нея. Освен това, ръководителят на Чеченската република изрази недоволството си от отказа на американския лидер да присъства на парада на Победата на 9 май в руската столица и призова Обама да се бори за мира и справедливостта.

„Пролетта на 1945 г. командирът на кавалерийския полк Мовлид Виаситов с боеве е стигнал до Елба и първи е стиснал ръката на американския генерал Боулинг. Президентът на САЩ Хари Труман го наградил с ордена „Легион за заслуги“. В центъра на Грозни е издигнат паметник на Висаитов. Разгромът на Германия е наша обща победа, решаващата роля в която принадлежи на Русия. На 9 май вас ви нямаше на Парада на Победата в Москва, макар вие да сте длъжни да отдадете почит на десетките милиони загинали руски войници и офицери, да покажете на всички главатари на терористите, че ние сме единни в борбата за мира и справедливия световен ред. Вместо това, вие дадохте да се разбере, че не сте готови в единен фронт да се изправите срещу заплахите от нова световна война“, написа Кадиров в Instagram.

Чеченският лидер също така призова Барак Обама и колегите му да забравят миналите обиди и да престанат да губят времето си за незначителни заплахи.

„Аз съм уверен, че е необходимо всички вие да забравите старите обиди, да се заемете с дребните въпроси и да се съберете заедно, лидерите на световните сили и да си зададете въпроса накъде водите този свят. Може пък и да се получи нещо от това. А да се надявате, че Русия чрез санкции ще се превърне в послушна полуколониална страна – не си струва“, заяви Кадиров.