Разузнаването на ДНР: Украйна подготвя мащабно настъпление

Украинската армия концентрира силите си до линията на фронта и се подготвя за настъпление, това съобщи експертът от академията на военните науки Владимир Прохватилов в ефира на предаване «На Самом Деле» (В действителност) на агенция news-front.info.

«Буквално преди дни разговарях с един известен командир в опълчението (няма да разгласявам името му). Той съобщи, че според данните на неговото разузнаване украинската армия планира да премине в мащабно настъпление след около 2 седмици. Тази информация се базира на установени, посредством безпилотници, с които разполага опълчението данни», разказа Прохватилов.

Също така той уточни, че военните части на украинските ВС се концентрират не само около Донецк, но и на подстъпите към Луганск. Там се стяга тежка военна техника, ракетно-зенитни установки, а също украински диверсионни групи.

«Имам усещането, че в навечерието на 70-годишния юбилей от Победата над фашизма, украинската хунта ще се опита с провокациите си максимално да натовари Русия и Донбас, за да срине празника и да изкара от релсите ситуацията. Смятам, че трябва да очакваме всякакви провокации в най-скоро време», съобщи военният експерт.