Пушков коментира намерението на Тръмп да покани Путин във Вашингтон

Пушков коментира намерението на Тръмп да покани Путин във Вашингтон

Публикувано от:

Председателят на комисията по международни въпроси към Държавната дума на Русия Алексей Пушков смята, че кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп се обявява в защита на здравия разум и хвърля предизвикателство срещу линията на ненужна конфронтация с Русия, заявявайки готовност да покани руския президент Владимир Путин във Вашингтон.

„Заявявайки намерението си да покани Путин във Вашингтон, Тръмп се обявява за здравия разум и хвърля предизвикателство срещу линията на ненужна конфронтация с Русия“, пише депутатът в Туитър.

По-рано кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви в интервю за Corriere della Sera, че ще бъде готов да покани руския лидер във Вашингтон.

По молба на изданието Тръмп коментира също и изказването на Путин по време на Петербургския международен икономически форум. Руският президент тогава заяви: „Господин Тръмп каза, че е готов за пълноформатно възстановяване на руско-американските отношения. Какво лошо има тук? Ние приветстваме всичко това“.

Той заяви още, че сътрудничеството между САЩ и Русия би могло да спомогне за победата над терористичната организация „Ислямска държава“.