Пушков коментира намерението на Тръмп да покани Путин във Вашингтон

Председателят на комисията по международни въпроси към Държавната дума на Русия Алексей Пушков смята, че кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп се обявява в защита на здравия разум и хвърля предизвикателство срещу линията на ненужна конфронтация с Русия, заявявайки готовност да покани руския президент Владимир Путин във Вашингтон.

„Заявявайки намерението си да покани Путин във Вашингтон, Тръмп се обявява за здравия разум и хвърля предизвикателство срещу линията на ненужна конфронтация с Русия“, пише депутатът в Туитър.

По-рано кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви в интервю за Corriere della Sera, че ще бъде готов да покани руския лидер във Вашингтон.

По молба на изданието Тръмп коментира също и изказването на Путин по време на Петербургския международен икономически форум. Руският президент тогава заяви: „Господин Тръмп каза, че е готов за пълноформатно възстановяване на руско-американските отношения. Какво лошо има тук? Ние приветстваме всичко това“.

Той заяви още, че сътрудничеството между САЩ и Русия би могло да спомогне за победата над терористичната организация „Ислямска държава“.