Пушилин: На мястото, където е загинал журналистът Стенин, ще бъде изграден мемориал

На мястото, където е загинал кореспондентът на руската информационна агенция „Русия днес“ Андрей Стенин в предградията на Снежное планират да бъде изграден паметник, заяви в четвъртък заместник-председателят на Народния съвет на ДНР Денис Пушилин, цитиран от РИА Новости.

„Да, ние планираме тук да изградим мемориал. За точни срокове, за съжаление, не мога да говоря, но съм убеден, че през септември ние ще видим паметен мемориал в училището, което ще носи името на Андрей Стенин (училището се намира в селището Горняцкое в близост до гр. Снежное)“, заяви той пред журналисти.

Припомняме, че при изпълняването на работата си като журналист в началото на август миналата година Андрей Стенин се озовал в покрайнините на гр. Снежное в Донецка област, където украинските военни провеждаха спецоперация срещу опълчението. На 3 септември изпълнителният директор на „Русия днес“ Дмитрий Кисельов обяви получената от СК на РФ информация, че журналистът е загинал в резултат на обстрела на автомобилна колона от украинските военни на 6 август.

За храбростта и героизма, проявени при изпълняването на професионалния си дълг, Стенин е награден посмъртно от РФ с орден за Храброст.