Путин ще обсъди с Нетаняху двустранните отношения и ситуацията в Сирия

Руският президент Владимир Путин ще се срещне с министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, който е в Москва на официално посещение, посветено на 25-та годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Това ще бъде втора среща на лидерите в руската столица за последния месец и половина – миналия път Путин и Нетаняху проведоха преговори в Кремъл на 21 април. На срещата се планира да бъдат обсъдени хода на изпълнение на споразуменията, постигнати в рамките на предишната работна визита на израелския премиер.

„Особено внимание ще бъден отделено на актуалните въпроси в двустранните отношения на сътрудничеството, в това число на перспективите за по-нататъшно укрепване на търговско-икономическите взаимоотношения и на културно-хуманитарните връзки “, се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл.

Също така ще бъдат обменени мнения по регионални въпроси, най-вече в контекста на усилията за борба с международния тероризъм.

Сред важните теми на преговорите е и „ситуацията в Сирия и около нея, а освен това състоянието и перспективите за урегулиране на палестинско-израелския“ въпрос.

Дневният ред на преговорите ще бъде доста обширен, тъй като отношенията между Русия и Израел носят напреднал и партньорски характер и имат голям потенциал и обширна почва за сътрудничество както в областта на икономиката, така и в сферата на сигурността и международната политика, заяви по-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков.