Путин се включи в шествието „Безсмъртния полк“ в Москва

В Деня на Победата руският президент Владимир Путин стана един от участниците в акцията „Безсмъртния полк“ в Москва. За втори път руският държавен глава участва в паметното шествие, носейки портрет на баща си – Владимир Спиридонович Путин, който е воювал на фронта, предаде ТАСС.

За президента, както и за абсолютното мнозинство руснаци, Великата Отечествена война е част от историята на семейството. Путин неведнъж е разказвал как баща му е отишъл на фронта, воювал е и е бил тежко ранен при Невски пятачок, където съветските войски са удържали малък, но стратегически важен да бъдещия пробив на блокадата на Ленинград плацдарм. Често пъти руският президент си спомня за майка си – Мария Ивановна, която е преживяла блокадата, както и за по-големия си брат, починал от дифтерия през 1942 г. Самият Владимир Путин е роден седем години след Победата.

В акцията „Безсмъртния полк“ в руската столица се включиха стотици хиляди руснаци. Очаква се броят на участниците в шествието да достигне 800 хил. души.