Путин: Русия е регистрирала лекарство срещу ебола

Русия е регистрирала лекарство срещу ебола, съобщи русият президент Владимир Путин по време на среща с членове на правителството на 13 януари, предаде РИА Новости.

По думите на Путин, руската ваксина срещу ебола показва по-висока ефективност в сравнение с другите, предназначени за борба срещу това заболяване. „Имаме добрата новина, че сме регистрирали лекарство срещу ебола, което след съответните проверки показва добра ефективност. Тя е по-висока от тези препарати, които се използват в момента по света“, коментира Путин.

През декември директорът на Федералната служба по надзор в сферата на защитата на правата на потребителите и благополучието на човека (Роспотребнадзор) Ана Попова представи документи за регистрация на руската ваксина срещу ебола. По думите на руския заместник-председател на социалната политика Олга Голодец тестовете на руското лекарство срещу ебола при хора са успешни.

Първото огнище на ебола, записано през февруари 2014г. в Гвинея се разпространи в съседна Сиера Леоне и Либерия. От началото на епидемията в тези страни са починали повече от 11 хил. души, а повече от 28 000 са били заразени с опасния вирус.