Путин: Разглеждат се три версии на взрива в Санкт Петербург

Президентът на Русия Владимир Путин се надява следствието в най-скоро време да изясни причините за взрива в метрото на Санкт Петербург. По думите на държавния глава в момента се разглеждат три възможно версии за инцидента – битови, криминални и терористични. „За сега не са известни причините за взрива, за това още е рано да се говори. Разследването ще покаже. Ще видим. Разследването ще покаже всичко.“, каза Путин.

Руският президент е на посещение в Санкт Петербург за среща с беларуския си колега Александър Лукашенко.

Междувременно от Националния антитерористичен комитет официално съобщиха, че след взрива има жертви и ранени. По думите на очевидци експлозии е имало на две места, едното от което във вагона. Има жертви и ранени, допълни той пред BBC Русия.

Евакуацията на хората от станциите е приключила, като при нея са били използвани хеликоптери. 17 екипа на спешна помощ помагат на пострадалите. Всички станции на метрото са затворени след експлозията във вагон.

Жителката на Санкт Петербург Людмила Виник разказва, че след взривовете в метрото, където по това време е имало много пътници, ужасени хора тичали към ескалаторите, за да излязат на повърхността.

По-рано източник от службите за борба с безредиците разказва пред РИА Новости, че по предварителни данни взривове е имало на още една станция на метрото – „Технологический институт“.