Путин: Присъединяването на Индия и Пакистан ще направи ШОС по-мощно обединение

Руският президент Владимир Путин счита, че присъединяването на Индия и Пакистан към Шанхайската организация за сътрудничество ще я направи по-мощно, авторитетно и популярно обединение в региона и в света, предаде ТАСС.

„Разширяването на сферите, с които се занимава Шанхайската организация за сътрудничество и увеличаването на броя на членовете със страни, като тези, които току-що назовах (Индия и Пакистан), разбира се, правят тази организация изключително мощно международно обединение, авторитетно и популярно в региона, а и в целия свят“, заяви руският президент в интервю за агенция „Синхуа“ в навечерието на посещението си в Китай.

Путин припомни, че решението за присъединяването в ШОС на тези две страни бе прието на миналогодишната среща на върха в Уфа. „На предстоящата среща в Ташкент ние трябва да закрепим това решение. Ще обсъдим и намерението на други страни да се присъединят към работата ни“, отбеляза той.

„Международната ситуация е сложна и многообразна и присъединяването към нашата организация на страни с различни подходи и възгледи върху едни или други международни проблеми, разбира се, не решава проблеми, но създава условия за решаването им. Ние много разчитаме на това“, каза Путин.