Путин: по-силни сме от всеки агресор

Русия е по-силна от всеки агресор и това е факт, заяви руският президент Владимир Путин на своята годишна пресконференция днес.

„По-силни сме от всеки агресор. И това е така“, заяви Путин като част от отговора на въпрос от представител на американското издание „Уолстрийт Джърнъл“ относно плановете на Русия да укрепи бойния потенциал на своята армия.

Изказването бе направено на фона на изявлението, направено от Вашингтон в четвъртък, че въоръжените сили на САЩ са най-мощните в света. То пък дойде, след като Путин заяви, че руската армия е по-силна от всеки агресор.

„Честно казано малко се изненадах от изказванията на някои представители на действащата администрация, които по някаква причина започнаха да показват, че въоръжените сили на САЩ са най-мощните сили. А с това никой не е спорил“, заяви Путин.

„През 2001 г. САЩ едностранно излязоха от договора за ПРО, който е крайъгълен камък на цялата система за международна сигурност. Беше ни казано, че това не се прави срещу нас. Предупредихме, че ще ни се наложи да засилим ракетния си потенциал. Да, САЩ имат повече подводници и авионосци, не спорим. Просто казваме, че сме по-силни от всеки агресор. И това е така“, даде да се разбере Путин.

„Нашите въоръжени сили се модернизират (…) Свършихме много работа по модернизирането на ракетно-ядрения потенциал на нашите въоръжени сили. Действаме в строго съответствие с всички наши договорености, включително в рамките на СНВ-3“, допълни руският лидер.