Путин поздрави руснаците по случай Рождество

Путин поздрави руснаците по случай Рождество

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни, всички руски граждани, празнуващи Рождество Христово, съобщиха от пресслужбата на държавния глава, предаде РИА Новости.

„Този празник ни дарява с радостно настроение, пробужда най-светли чувства и помисли. Обединява ни около идеалите на добротата, любовта и милосърдието. Тези непреходни ценности играят особена роля в историята на Русия, в продължение на векове се явяват духовна и нравствена опора на обществото“, се казва в поздравлението на руския президент.

Путин подчерта, че в наши дни Руската православна църква и другите християнски конфесии в Русия продължават традицията на отговорната си служба, помагат на хората да придобият вяра, укрепват ги в жизнения им път. Руският президент  отбеляза ролята на християнските конфесии в Русия във възпитанието на подрастващото поколение, в укрепването на институцията на семейството, майчинството и детството, в хармонизирането на междуетническите и междурелигиозните отношения. По думите му, подобна значима и сериозна дейност заслужава дълбоко, искрено уважение.

„Пожелавам на православните християни, на всички граждани на Русия, празнуващи Рождество Христово, щастие, мир, успехи в благите дела и в начинанията“, добави руският държавен глава.