Путин отбелязва 63-тия си рожден ден на хокейната площадка

Руският президент Владимир Путин е в прекрасна физическа форма. Днес своя рожден ден той ще отбележи в компанията на близки приятели и партньори в хокейния отбор, разказа прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков.

„Те сигурно ще отбележат празника скромно след мача“, каза представителят на Кремъл, отговаряйки на въпрос, как Путин планира да празнува рождения си ден. „Не знам какво е планирано за вечерта. Това е част от неговото лично пространство. Там, разбира се, сигурно ще бъдат роднини и близки, приятели“.

Песков уточни, че в мача ще участват „легендите на хокея“ и непосредствени участници в отбора, пристигащи в Сочи от всички краища на страната.

„Това ще бъде сборен отбор от различните региони в Русия“, поясни той.

По думите на представителя на Кремъл, президентите на Азербайджан и Армения вече са поздравили Путин по случай рождения му ден.

„Имаше няколко телефонни разговора. Вече го поздравиха президентът на Азербайджан Алиев и на Армения Саргсян, – разказа Песков. – Това са тези, с които разговаря по телефона“.

Паралелно с това администрацията на президента получава поздравителни послания и телеграми.

„Не мога да изброя всички държавни глави и премиери на чужди държави, които го поздравиха. През деня вероятно ще има още телефонни разговори“, добави Песков.