Путин обсъди Украйна с членове на Съвета за сигурност на Русия

Президентът на Русия Владимир Путин проведе спешно заседание с постоянни членове на Съвета за сигурност на Русия, съобщи говорителят на президента Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

„Обсъдени са актуалните въпроси от социално-икономическите сфери и международните отношения. Направен е подробен анализ на ситуацията в уреждането на украинската криза, включително в контекста на вчерашния кръг от преговори в Минск“, каза Песков. Освен това, според него, Путин поздрави участниците с идващата нова година.

В сряда в столицата на Беларус се състоя срещата на контактната група, която, според упълномощения представител на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин, е носила „подготвителен характер“. Срещата продължи около пет часа и половина.

По-късно лидерите на самопровъзгласените ЛНР и ДНР Игор Плотницки и Александър Захарченко съобщиха, че страните в преговорите се договорили за обмяна на пленници. „Засега има само една договореност и тя е – обмяна на пленници във формат „225 на 150“, съобщи Плотницки.