Путин обсъди с Меркел ситуацията в Източна Украйна

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин обсъдиха по телефона въпроса за провеждането на конституционна реформа в Украйна и организирането на местни избори в Донбас, съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предаде РИА Новости.

„Засегнати бяха въпросите, отнасящи се до провеждането на конституционна реформа в Украйна и организирането на местни избори в Донбас по съгласуваното с представители на Донецк и Луганск законодателство“, се казва в съобщението.

Путин и Меркел са изразили взаимна заинтересованост към гарантирането на устойчиво примирие на линията на съприкосновение между страните в Донбас.

„Обстойно бе обсъдена проблематиката, свързана с разрешаването на кризисната ситуация в Украйна. Изразена бе взаимна заинтересованост към гарантирането на устойчиво примирие на линията на съприкосновение между страните, и бе подчертана безалтернативността на пълномащабното реализиране на Минските споразумения от 12 февруари 2015 г.“, съобщиха още от пресслужбата на Кремъл.