Путин: Кримските татари не бива да се превръщат в разменна монета

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че не бива да се допуска кримският народ да се превръща в разменна монета между Украйна и Русия, съобщи РИА Новости.

„Готови сме да работим с всички хора, които искрено, държа да подчертая това, се стремят към това, животът на хората да стане по-добър на тяхната територия. Но в никакъв случай, никой от нас не може да допусне варианта кримско-татарския народ да се превърне в разменна монета в каквито и да било спорове, в това число и международни спорове, особено в тези между Украйна и Русия, категоричен бе Путин на срещата с представителите на кримските татари, състояла се на 16 май.

Той подчерта, че този народ достатъчно е страдал през изминалите десетилетия и сега да бъде намесван в някакви спорни въпроси е абсолютно недопустимо.По мнение на Владимир Путин, за всички е необходимо да осъзнаят, „че интересите на кримските татари днес са свързани с Русия“.

„Не може да се защитават интересите на други, трети държави, използвайки кримско-татарския фактор. Това може само да навреди на този народ“, подчерта Путин. Той увери, че Русия ще направи всичко необходимо, кримските татари да се почувстват пълноценни стопани на територията си.