Путин и Щайнмайер обсъдиха борбата с тероризма и ситуацията в Сирия

Руският президент Владимир Путин обсъди с германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер борбата с тероризма след атентатите в Брюксел, предаде ТАСС.

„Срещата ни се провежда на фона на ужасните трагични събития в Белгия, и безусловно, сме принудени да отделим необходимото внимание на това в хода на днешния ни разговор“, каза руският президент.

Путин предложи да бъдат обсъдени както двустранните отношения между РФ и Германия, така и връзките между РФ и ЕС. Той отбеляза, че счита за целесъобразно да говори „за най-важните и остри ситуации, които се създават в различните региони по света“.

„Въпреки трудностите, с които се сблъскваме, работата по линия външни министерства на РФ и ФРГ върви доста динамично“, подчерта Путин.

Щайнмайер отбеляза, че кризисните ситуации в света не се ограничават само с днешната ситуация в Белгия, където се случиха терористичните актове.

„Белгия показа, че ние живеем в свят, пълен с конфликти и напрежение., най-вече в Централния и Източния регион“, каза германският външен министър. Той отбеляза, че през последните месеци е имало много дискусии за разрешаване на кризисните ситуации, в това число и в Сирия. „Що се отнася до Сирия, то за последните 2-3 месеца там ние действително имаме напредък“, каза Щайнмайер.