Путин – герой на комедия с готвачи

Лентата “Кухня в Париж” тръгна по екраните

 

Президентът Владимир Путин става герой на новата руска комедия “Кухня в Париж”, информират руските медии. Лентата излезе на голям екран вчера. Първите зрители, успели да гледат филма, твърдят, че приликата на прототипа с оригинала е голяма, макар че самото име на действащия държавен глава в кадрите не се споменава.

В началото на комедията показват героя в гръб и не на фокус и

зрителят само може да гадае

това той ли е, или не. Отсъства и намек, че президентската сюжетна линия ще бъде продължена. В заключителната част на лентата обаче съмненията се изпаряват, когато прототипът на държавния глава отива на посещение в Париж, където се развива действието на филма. Според гледалите вече “Кухня в Париж” и гласът, и външният вид на артиста напомнят Путин. Героят се среща с президентката на Франция и я убеждава: “Повярвайте ми – в моята компания никаква охрана не ви е необходима”. Той се шегува над факта, че един от плаващите ресторанти се казва “Аврора”. “Хубаво име, дано само не гръмне”, констатира прототипът. Зад кадър той разказва на домакинята си виц за Лукашенко, а след това случайно пада върху нея, а тя с усмивка казва: “Ако това е вашият решаващ аргумент, то аз съм съгласна”.

Междувременно стана ясно, че Путин и премиерът Дмитрий Медведев ще посетят Крим в Деня на победата, който се отбелязва на 9 май. По информация на Газета.ру там двамата държавни мъже ще участват в парада, посветен на победата. Предполага се, че държавният глава първо

ще приеме военния парад

в Москва, а след това ще се отправи за Крим. Според изданието първата точка, която Путин и Медведев ще посетят, е Севастопол, който тази година отбелязва 70-годишнината от освобождаването си от фашистките войски.