Путин: Всичко, което се използва в отбранителната промишленост, да бъде произвеждано на наша територия

В сряда в резиденцията си в Бочаров ручей руският президент Владимир Путин откри серия от срещи с представители на Генералния щаб, ВВС, ВМС, войските за въздушно-космическа отбрана и други силови ведомства, съобщи телевизия „Россия 24“. Главната задача, която президентът постави е производството на всичко необходимо за отбранително-промишления комплекс да се произвежда на територията на Русия, „за да не зависим от никого“.

„Трябва да направим всичко възможно, така че всичко, което се използва в отбранителната промишленост, да бъде произвеждано на наша територия, за да не бъдем зависими от никого“, заяви Путин.

В края на април Украйна отказа доставката на необходимите компоненти за руския отбранителен комплекс. Тогава Владимир Путин заяви, че руската отбранителна промишленост е в състояние да осъществи замяна на украинската продукция за период от 1,5-2,5 г.

Владимир Путин редовно провежда срещи с представители на отбранителния сектор. Подобна серия от срещи бе проведена през ноември миналата година. Руският президент изрази увереност, че самостоятелността на отбранителния комплекс ще бъде от полза и за руската промишленост.