Путин: Бизнесът в Русия оцеля, въпреки трудностите

Руският президент Владимир Путин заяви, че руският бизнес, включително и малкия, е оцелял в сложните икономически условия, предаде РИА Новости.

„Последните две години бяха доста трудни за икономиката. Обективните трудности засегнаха на практика всичките й сектори. Но трябва да отбележим, че като цяло бизнесът оцеля, включително и малкият“, каза Путин в сряда на заседание на предприемаческия форум „Малкият бизнес – национална идея“.

По думите на руския президент, малкият и средният бизнес трябва да са опора за развитието на икономиката на РФ.

„Сега ние говорихме с вашите колеги – дори се откриват някои допълнителни възможности, имайки предвид разликата в курса и някои възможности на пазарите“, добави руският лидер.

Путин увери, че държавата ще продължи и занапред да подкрепя малкия бизнес.

„Ние безусловно ще продължим да формираме механизми, които ще позволят движение напред (на предприемачите)“, заяви държавният глава.

Президентът уточни, че има предвид на първо място Корпорацията за развитие на малкото и средното предприемачество. „На нейна база са концентрирани всички инструменти за подкрепа на бизнеса: финансиране, юридическа помощ, информационна и маркетингова, и тя трябва да бъде за всички, които се занимават с малък и среден бизнес, своеобразен щаб за решаване на възникващите въпроси и проблеми“, каза Путин.