Псаки: „Ана Каренина” е една от любимите ми книги

Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки призна за симпатиите си към руската култура, за любовта си към Толстой и за опасенията си, че срещу нея работи „пропагандна машина”, пише РИА Новости.

„Русия е прекрасна страна, където живеят прекрасни хора с велика култура и история. „Ана Каренина” е една от любимите ми книги”, заяви Псаки, отговаряйки на въпрос, как се отнася към Русия и знае ли това, че е много популярна там.

Псаки сподели колко „прекрасно” е било посещението й в Москва преди половин година.

„Ние може да имаме разногласия. Между Русия и САЩ съществуват разногласия по повод на Украйна. Но що се отнася до редица други въпроси, ние работим заедно, като например в рамките на преговорите на „шестицата” и Иран. И силата на отношенията понякога се състои в това, че да имаме възможността да разговаряме по тези теми, по които имаме разногласия, както и по тези, за които сме единодушни”, заяви Псаки.

При това представителят на Държавния департамент на САЩ отбеляза, че й е „добре известно”, че срещу нея работи пропагандна машина, и то „особено интензивно след влошаването на ситуацията в Украйна”.