Проф. Станилов: Митов и шайката около него провокират Борисов, за да се доказват пред американските си господари

Проф. Станилов: Митов и шайката около него провокират Борисов, за да се доказват пред американските си господари

Публикувано от:

Даниел Митов е назначен от американското посолство, а не от българския премиер Борисов. Това трябва да стане ясно, заяви пред репортер на КРОСС депутатът от “Атака” проф. Станислав Станилов.

По повод изказването на министъра на външните работи пред Ройтерс, че България няма да подкрепи отмяна на санкциите срещу Русия, проф. Станилов заяви, че друго от него не може да се очаква.

Митов и щайката около него постоянно провокират Борисов, за да докажат на господарите си че те заслужават доверие. Поради тази причина друго от тях не може да се очква, заяви депутатът. Той посочи още, че решението на България относно санкциите на ЕС срещу Русия трябва да бъде на Народното събрание и Митов трябва да отговори на въпроса как си позволява без решение на парламента да заявява публично свое становище.

Що се отнася до преговорите за газов хъб и обсъждането на енергийните възможности за България и противопоставянето Борисов – Митов, проф. Станилов коментира, че според него ако Путин има интерес, “Газпром” може да стъпи отново на българска територия.